Horlamanın Tedavisi

Horlama tedavisi nedir?

Horlama tedavisinde temel yaklaşım öncelikle hastalığın nedenlerini doğru olarak saptamaktır. Bu nedenle hasta detaylı bir kulak burun boğaz muayenesinden geçirilir. Horlamaya neden olabilecek burun boğaz ya da burundaki problemler tam olarak saptanır. Eğer aynı zamanda horlamayla beraber uyku apnesi de varsa hasta mutlaka bir gece uyku merkezinde yatırılarak polisomnografi dediğimiz tüm gece uyku analizi yapılır. … Devamını oku…

Kronik Sinüzit Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kronik Sinüzit Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sanıldığı gibi kronik sinüzitin tedavisi imkansız değildir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, kronik sinüzitin tedavisini anlatıyor. “Sinüs anatomisinin tanınmamasından dolayı eskiden kronik sinüzit tedavi edilemiyordu. Oysaki günümüzde sinüs kanallarındaki ve burun boşluklarındaki daralma ve tıkanıklıklar endoskopik yöntemle tedavi edilebiliyor. Böylece sinüs havalanması ve drenajı sağlanarak kronik sinüzit başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. … Devamını oku…

Horlama Tedavisi Her Yaşta Yapılabiliyor

Horlama Tedavisi Her Yaşta Yapılabiliyor

Horlama her yaşta dikkat edilmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, horlamaya neden olan sebepler  araştırılmalı ve mutlaka tedavi edilmelidir. “Uyku sırasında alınan nefesin burnun ve üst solunum yollarında engellendiği durumlarda ortaya horlamanın neden olduğu gürültülü bir ses çıkar. Her yaşta görülebilen horlama sorunu … Devamını oku…

Horlama Ciddiye Alınmalı

Horlama Ciddiye Alınmalı

Horlamanın  olumsuz etkileri kişiden kişiye çok değişkenlik göstermekle  birlikte   mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr Yusuf Can horlama tedavisi ile ilgili bilgiler veriyor. “Horlama çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken çok ciddi bir rahatsızlıktır. Uyurken nefes alıp verme sırasında çeşitli sebeplerden dolayı üst … Devamını oku…

Horlama ve Hipertansiyon

Horlama ve Uyku apnesi sendromlu hastaların yarısından çoğunda hipertansiyon vardır. Uyku apnesinin ağırlığı arttıkça hipertansiyon sıklığı da artar. Uyku apne sendromunun doğru tanı ve tedavisi sonucunda hastaların kullandığı tansiyon ilaçları genellikle fazla gelmeye başlar, hastaların tansiyon ilaçlarının dozu bazen azaltılır bazen de tamamen kesilir. Obstrüktif uyku apneli hastaların yaklaşık %50’sinde hipertansiyon görülür. Kan basıncı ile … Devamını oku…